Aptullah Kuran Lectures

The Wisdom in Ruins: Imagining Antiquity in the Medieval Islamic World

You are cordially invited to attend the upcoming Aptullah Kuran Memorial Lecture titled "The Wisdom in Ruins: Imagining Antiquity in the Medieval Islamic World," presented by Stephennie Mulder. The lecture is scheduled for April 25, 2024, at 17:00, in TB 310.

The lecture will also be streamed live. You may join by clicking the following link:

bit.ly/akml

Undefined

The Janus-Face of the West: Global Perspectives on the Quest for Modernity in Japan, China, and Turkey

Boğaziçi University History Department cordially invites you to this year’s Aptullah Kuran Memorial Lecture.

The Janus-Face of the West:

Global Perspectives on the Quest for Modernity in Japan, China, and Turkey

Selçuk Esenbel

13 April 2023 - 17:00

Boğaziçi University, South Campus, TB 310

İktidarın Sınırları: Osmanlı Tarihinden (ve Tarihçiliğinden) İzlenimler

Prof. Engin Deniz Akarlı Osmanlı tarihi alanında özgün ve belirleyici çalışmalar yapmış, dünya çapında saygınlığı olan isimlerden biridir. 1976 yılında Princeton Üniversitesi’nden doktora derecesini aldıktan sonra 1983 yılına kadar Boğaziçi Üniversitesi akademik kadrosunda görev almış, Tarih Bölümü’nün kuruluşunda hayati katkısı olmuş bir bilim insanıdır. Daha sonra Brown Üniversitesi Tarih ve Orta Doğu Tarihi programlarında görev almış, 2012 yılında bu kurumdan emeritus ünvanını almıştır. Prof.

Undefined